AGENTIA DE PELERINAJE CONSTANTA :: Forums :: Pelerinaje Ucraina
<< Previous thread | Next thread >>   

PELERINAJ IN ISRAEL-SINAI-MINUNEA VENIRII NORULUI CELUI SFANT 13-19 AUGUST 2018

Author Post
AndreiasFiloteos
Fri Jan 22 2016, 05:31PM
admin

Joined: Thu Mar 15 2012, 07:49AM
Posts: 11
PELERINAJ IN ISRAEL-MUNTELE SINAI-EGIPT-Coborarea norului celui sfant pe Muntele Taborului
Plecare: 13-19 august 2018

Itinerariu:Tel Aviv-Tiberias- Ierusalim-Bethleem-Marea Moarta-Valea Iordanului- Muntele Tabor- Jaffa-Tel Aviv-Muntele Sinai-Manastirea Sf.Ecaterina.
Pret:785 euro/pers.( loc in camera dubla/tripla ) pentru minim 40 de persoane

VENITI DE VA BUCURATI SI INCREDINTATI DE UNA DINTRE CELE 3 MINUNI ALE LUMII ORTHODOXE !


Ziua 13 august: Plecare din Bucuresti, de pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 06 :00.Micul dejun se va servi in avion. Sosire pe aeroportul Ben Gurion,plecare spre orasul Bethleem.Inchinare la Biserica Ortodoxa a Nasterii ridicata pe locul unde s-a nascut Iisus loc marcat cu o stea de argint cu 14 colturi, Campul Pastorilor cu biserica Pastorilor, Biserica Romano-Catolica Sf. Ecaterina ( de aici se transmite in fiecare an in toata lumea slujba de Craciun ) si Grota Alaptarii, apoi se face deplasarea spre Manastirea Sfantului Teodosie cu pestera magilor unde se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia mama Sf. Sava, Sf. Evloghia mama Sf Teodosie Sf. Teodora, mama Sf. Cosma si Damian si inchinare la moastele intregi ale Sf. Sava Cel Sfintit cu finicul tamaduitor si grabnic ajutator in nasteri de prunci. Cina si cazarea Bethleem.

Ziua 14 august: Mic dejun, Plecare spre Ierihon ( aici Mantuitorul a vindecat un orb ), cel mai vechi oras din lume, cu Biserica greco-ortodoxa unde se afla Dudul lui Zaheu ( Vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus catarat intr-un dud ) si Biserica Romaneasca din Ierihon ( optional se poate urca cu telecabina pe Muntele Carantaniei-Muntele Ispitirii 15 $ ). Inchinare la M-rea Sf. Gherasim de la Iordan unde Maica Domnului a poposit in drumul spre Egipt. Marea Moarta aflata la 417 m sub nivelul Oceanului Planetar ( timp liber pentru a face baie ) si continuam cu vizitarea sitului Qumran locul unde sau gasit celebrele 900 de manuscrise de la Marea Moarta, popas de pranz unde se afla Centru de produse cosmetice AHAVA . Plecare spre Hozeva , unde ne vom inchina la Manastirea Sf. Gheorghe la racla cu moastele intregi ale Sfantului Cuvios Ioan Iacob Romanul de la Neamt � Hozevitul si Pestera Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul .
Plecare spre Taba,granita cu Egiptul.Continuarea drumului prin desertul muntos spre Manastirea Sf Ecaterina , cea mai veche manastire ortodoxa din lume(construita de imparatul bizantin Justinian Cel Mare intre anii 550-551), in care a vietuit Sf Ioan Scararu ; Filotei, Anastasie Grigore.Aici se afla moastele Sf Stefan Sinaitul,Paraclisul Sf Prooroc Moise.Cina si cazare la Hotel � Sf Ecaterina 3*� Sinai.In jurul orelor 01 :00(noaptea) se va urca pe Muntele Sinai,munte pe care Moise a primit Tablele Legii.Aici se poate vedea cel mai frumos rasarit de soare si un peisaj celest pitoresc.Intoarcere la hotel

Ziua 15 august: Mic dejun De aici ne vom indrepta spre Eilat pentru odihna.Optional se poate face o plimbare pe faleza orasului cu deschidere spre faimoasa Mare Rosie,pe care Moise prin puterea lui Dumnezeu a despicat-o de-o parte si de-alta ca poporul evreu sa treaca de cealalta parte a marii spre Tara Fagaduintei.De asemenea se mai poate vizita si frumosul Acvariu ce contine o multitudine de specii de pesti.
Cina si cazarea Eilat.

Ziua 16 august: Mic dejun, urcam pe Muntele Eleon, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului si a Cetatii Sfinte, Biserica Inaltarii - Muntele Maslinilor cu maslini milenari , vizitarea Bisericii Pater Noster (Tatal Nostru) si a Bisericii ,,Dominus Flavit�� (,,Domnul a plans��biserica in forma de lacrima). Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor ( este construita prin contributia a 12 state pe locul prinderii Domnului, si tot aici se afla Piatra Originala ), Biserica Mormantului Maicii Domnului si capela Sf. Ioachim si Sf. Ana si cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Ierusalemitissa, Valea Iosafat, locul judecatii de apoi, Poarta de Aur.
Vom intra in cetate prin Poarta Sf. Stefan sau Poarta Leilor . Scaldatoarea Vitezda-unde Iisus a vindecat pe slabanogul de 38 de ani. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa, cu cele 14 statii, in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sf. Mormant. Urcare pe Golgota, inchinare la Piatra Ungerii, vizitarea tuturor paracliselor sfinte. Muntele Sionului cu Bisericii Adormirea Maicii Domnului ridicata pe casa Sf. Ap. Ioan, Foisorul cu ,,Cina cea de Taina unde Duhul Sfint S-a pogorit peste sf. apostoli�� Mormantul Regelui David (�parintele� Psaltirii), Reintoarcere si inchinare la SF. Mormantul al Domnului in Biserica Invierii. Vizita la Zidul Plangerii Cina si cazare Bethleem

Ziua 17 august: Mic dejun.Plecare spre orasul Nazaret-locul Bunei-Vestiri (aici este si locul copilariei lui Iisus), cu vizitarea Bisericii catolice Buna-Vestire (cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat ), a atelierului Sf. Iosif si Biserica Greco-Ortodoxa a Bunei-Vestiri pictata de fratii Morosanu in 1977, cu Izvorul facator de minuni si tamaduitor al Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavriil i-a spus Mariei, ca �� va naste un prunc��. Inchinare in biserica ridicata pe locul Casei lui Simion Cananitul unde Iisus a facut prima minune a transformarii apei in vin- Satul CANA. Plecare spre Haifa splendid oras-port aflat in golful de la poalele Muntelui Carmel cu Biserica Stella Maris ridicata pe Pestera Sf. Proroc Ilie care a ucis cei 400 de preoti care aduceau jertfe lui Ba"al zeul fertilitatii si gradinile persane terasate ale templului Bahai sit Patrimoniu UNESCO.
Cina si cazarea Tiberias.

Ziua 18 august : Mic dejun, Plecare de-a lungul Marii Galileii pana la Capernaum-oras denumit ,,Cetatea Domnului��, unde Iisus a predicat, inchinare la Biserica celor 12 Apostoli. Vizitarea Casei Sf. Petru si a Bisericii Tabgha ( locul minunii hranirii multimii a 5000 de oameni, cu 5 paini si 2 pesti. Coborare la Raul Iordan, locul unde a fost botezat Iisus Hristos de Sf. Ioan Botezatorul. ,,Chibutz Yardenit�� cu camasi albe de botez ( 5 $ ) vom intra si noi in apa Iordanului. Vizita continua cu biserica de pe Muntele Fericirii unde Mantuitorul a tinut Predicade pe munte. Plimbare cu corabia pe Marea Galileii, vizita la fabrica de aur si diamante Capri. Cina si cazare Tiberias
LA MIEZUL NOPTII VOM URCA PE MUNTELE TABORULUI PENTRU PARTICIPARE LA SFANTA LITURGHIE MOMENT IN CARE SE VA COBORI NORUL CEL SFANT!!!


Ziua 19 august. Mic dejun, Deplasare spre orasul Tel-Aviv cel mai mare oras cosmopolitean "orasul alb" Patrimoniu UNESCO cu vizitarea minunatei faleze de la Marea Mediterana, apoi mergem spre Lood Lida unde se afla biserica in care se afla mormantul, moastele si lantul Sf. M. Mc. Gheorghe.Sosire aeroport pentru imbarcare.

Servicii incluse:

- Transport avion, Bucuresti � Tel Aviv � Bucuresti;
- Asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire si plecare;
- transfer aeroport-hotel si retur.
- 6 nopti/7zile, cazare la hotel de 4* conform programului(Bethleem si Sf.Ecaterina) si 3*(Tiberias) (camere cu grup sanitar propriu, aer conditionat, telefon, TV cablu)
- 2 mese pe zi tip buffet suedez ( mic dejun +cina ) conform programului .
- Transport autocar modern (aer conditionat), pentru executarea programului in Israel;
- Intrari la obiectivele precizate in program +taxi Muntele Tabor+taxi Sfantul Sava cel Sfintit.
-Taxe aeroport
-Croaziera pe Marea Galileii

Servicii neincluse:
-Excursiile optionale
-Asigurarea medicala ( de la 35 lei/pers in functie de varsta)
- plata ghid + sofer � obligatorii in Israel� 30Euro+5 euro(Sinai)/ persoana. Se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale.
-OPTIONAL-Transfer autocar pe ruta : Constanta-Bucuresti si retur( 4 drumuri).

Acte necesare:
- Pasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii .
Conditii:
CONDITII DE RETRAGERE: Conform regulilor generale ale agentiei in conformitate cu Contractul de Prestari Servicii Turistice.
TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE: 3 saptamani inainte de data de plecare.
Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale din Israel
IMPORTANT:
Este foarte important sa purtati imbracaminte decenta in timpul vizitelor la monumentele religioase, alfel veti fi opriti la intrare: FUSTE, bluze cu maneca sau esarfe care sa acopere decolteurile si mainile. Incaltamintea trebuie sa fie foarte comoda pentru ca veti merge pe jos.

Observatii:
NOTA:
- In functie de anumite situatii speciale, se va schimba ordinea vizitarii unor obiective sau inlocui partial unele vizite, in functie de masurile de securitate care se aplica in Israel. Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel.
- In cazul retragerii dupa scoaterea biletului de avion penalizarea este de 50 euro
- Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.
- Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii.[ Edited Tue Feb 26 2019, 08:49PM ]
Back to top
MiroslavPetras
Mon Jan 15 2018, 05:53PM

Joined: Wed Mar 14 2012, 09:56PM
Posts: 26
Doamne Iisuse Hristos se,miluieste-ne. !
Back to top
Moderators: admin, MiroslavPetras, AndreiasFiloteos, genicadragomir

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System