Friday 22 March 2024

PELERINAJ GRECIA-ITALIA 19-28 MAI 2024


 Nazareth International    22 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

DC22EC07_3B3D_488A_9DCC_4953C8925BBE.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1
Intalnirea grupului (05 :15) si plecare(06:00) spre Grecia; formalitati de frontiera la tranzitarea teritoriului Bulgariei.Cazare Xanthi.

Ziua 2
Mic dejun.Plecare spre Tesalonic (Grecia) si programul incepe cu Vizitarea Salonicului,Biserica Sf.Mare Mucenic Dimitrie,Biserica Rotonda una dintre cele mai vechi si mai mari locasuri de cult din Balcani,Biserica Sf.Pantelimon (sec.12),Biserica Sf.Sofia (sec 8 si catedrala Sf.Grigore Palama,apoi plecare spre Kalambaka.Cazare Kalambaka.

Ziua 3
Mic dejun; Se face vizitarea a doua dintre manastirile meteore, manastirea Marea Meteora ctitorie a Sfantului Atanasie Meteoritul cu hramul ‘’Schimbarii la fata a Mantuitorului nostrum Iisus Hristos’’ si a manastirii Sf.Nicolae Anapafseos apoi plecare spre Igoumenitsa,pe un traseu montan foarte frumos(aici intalnim o autostrada care traverseaza muntii si este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase autostrazi din Europa),apoi trecere cu vaporasul in insula Corfu,unde vizitam catedrala Sfantul Spiridon,tot aici,langa racla sfintelor sale moaste intregi,se va citi acatistul sfantului si se vor face rugaciuni de dezlegare a pacatelor si a neputintelor noastre.Se va mai vizita si Catedrala Mitropolitana a insulei unde se afla moastele Sf.Teodora.Timp liber pentru plimbare in zona de promenada a insulei,ulterior se va face imbarcarea pe vaporul,cu care vom traversa Marea Adriatica si vom ajunge in Italia,la Bari. Cazarea se va face pe vapor.(camera cu cate 4 paturi cu baie proprie)

Ziua 4
Dimineata sosire si debarcare in Italia la Bari. Vizitarea Bisericii cu Mormantul Sf. Ierarh Nicolaie,unde se afla sfintele sale moaste,apoi vom intra in biserica Sfantul Gheorghe unde se roaga comunitatea romaneasca din Bari. Plecare spre Napoli. Vizitarea Bisericii romano-catolice Jesus Novo si Santa Chiara,vom face un tur al orasului,unde se pot vedea zidurile bine conservate ale cetatii si portului . Dupa aceasta ne continuam drumul spre Roma si cazare.

Ziua 5
Mic dejun. Vizita Roma si Vatican. Tur de oras pietonal in care se pot vizita vestigiile lumii antice: Colosseumul- marea arena a luptelor cu gladiatori si locul unde multi dintre crestinii de atunci au fost martirizati, Forumul Roman - centrul lumii romane antice, Columna lui Traian- simbol al cuceririlor romane in Dacia,Biserica Sf. Cosma si Damian, cu moastele acestor sfinti; Fontana di Trevi, Santa Croce in Gerusaleme, unde se afla o bucata din Sf. Cruce, Piroanele Mantuitorului, degetul Sf Ap Toma si doi spini din coroana; Santa Maria Maggiore, cea mai mare basilica inchinata Maicii Domnului unde se afla leaganul Mantuitorului si nu in cele din urma Bazilica San Paolo Din afara zidurilor unde se afla mormantul Sfantului Pavel.
Turul se efectueaza pietonal si cu metroul local, din cauza conditiilor speciale de circulatie in Roma. Desigur vom ajunge si la Vatican, unde se viziteaza Basilica San Pietro aici se afla moastele sfantului apostol Petru, centru al spiritualitatii crestine catolice.Programul de Roma se va adapta la capacitatea de deplasare a grupului.Cazare Roma.

Ziua 6
Mic dejun. Plecare din Roma spre Florenta; tur pietonal de oras al acestui adevarat muzeu in aer liber care este Florenta, plina la tot pasul de statui de Michelangelo. Se viziteaza: vestitul Dom din Florenta, Bazilica Santa Croce, Piata Signoriei, Ponte Vecchio- lacas al celor mai frumoase bijuterii, etc. Seara, cazare in zona Florenta.

Ziua 7
Mic dejun. Plecare spre Venetia; imbarcare pe vaporas la Tronchetto si traversarea lagunei dupa care se viziteaza Bazilica San Marco (aici se afla moastele Sfantului Evanghelist Marcu), Piata San Marco cu nenumaratii porumbei care fac deliciul vizitatorilor, Palatul Dogilor (optional), Biserica San Zaccaria, cu moastele Sf. Zaharia si moastele Sf. Ioan cel Milostiv,Ponte Rialto, podurile si nenumaratele canale ce fac din Venetia un oras al apelor; retur la Tronchetto Continuarea drumului spre cazare in zona Venetia.

Ziua 8
Mic dejun.Continuare drumului spre Viena,tur pietonal de oras: Opera, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Piata Maria Tereza, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea si pietonal: Catedrala Sf. Stefan si Kartnerstrasse –Plecare spre Budapesta Cazare in Budapesta

Ziua 9
. Mic dejun. Tur Budapesta pe traseul: Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta.Continuarea drmului spre granite.

Ziua 10
Traversarea Romaniei. sosire la Constanta.

TARIF:EURO 790€ / pers. cazare în cameră dublă
Grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE:300€ (cazarea la hoteluri)

SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 45 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 35 EURO/pers.

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat;
- 7 nopţi de cazare în camere duble hoteluri 3*(clasificare locală, situate în afara oraşelor);
- 7 mic dejun
- 1 noapte cazare pe feribot Igoumenitsa – Bari/Brindisi (cabine cu 4 paturi, tip AB4);
- Ghizi locali – Roma, Florenţa, Veneţia;
- Însoţitor de grup preot.

SERVICII NEINCLUSE:
- Intrările la obiectivele turistice, vaporașul in Veneția(aprox.80-90 euro/pers)
- Asigurarea medicală
- Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, în valoare de 1,5% din costul pelerinajului, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 200 Euro/pers.

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

NOTĂ:
- Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia, Italia si Ungaria
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerul să vă informeze cu exactitate asupra lor.
- În zilele cu tur pietonal, autocarul nu se deplasează.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
- Suplimentul de camera single se referă exclusiv la cazarile din hoteluri, pe feribot cazarea este în cabină AB4 (cabine cu 4 paturi)
 Prezentul document constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Categorie Pelerinaje