Ultimile Mesaje Scrise In Forum
Threads: 12 | Replies: 12 | Views: 73988


Wednesday 10 December 2014

  PELERINAJ TURCIA-CAPADOCIA

[center][b] PELERINAJ IN CAPADOCIA


Ziua 1: Plecare din Constanta spre Canakale pe ruta Constanta- Varna-Burgas-Derekoy-Babaeski-Canakale.Cazarea in Canakale.

Ziua 2: Mic dejun. Plecare către Kusadasi. Se vizitează ruinele vechilor ceteti Troia I – IX (inclusive Troia VII, cea descrisa de Homer).Trecere pe langa Izmir (vechea Smyrna, cetatea pastorita de Sf. Policarp). Cazare şi cină în Kusadasi.

Ziua 3: Mic dejun. Se vizitează , Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului - în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic in anul 431), Casa si Izvoarele Maicii Domnului astazi biserica romano-catolica, ruinele bisericii ridicate de împăratul Iustinian şi mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină în Kuşadasi.

Ziua 4: Mic dejun. Plecare spre Pamukkale. Timp liber, iar apoi se vizitează Necropola si Cetatea Hierapolis. Se va urca la Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat dar şi presupusul mormânt al Apostolului, nou descoperit de arheologii turci. Se va cobori peterasele calcaroase cu apă termală (fenomen unic in lume. Coborarea nu este periculoasa insă va necesita atentie!). Cazare în Pamukkale.

Ziua 5: Mic dejun. Plecare spre Cappadocia pe ruta Pamukkale – Denizli – Konya (cea mai mare regiune din Turcia) – Aksaray – Nevsehir – Urgup / Ortahisar. Cazare Urgup.

Ziua 6: Mic dejun. Se vizitează: Muzeul în aer liber Goreme - muzeu în aer liber care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare, oraşul subteran Kaymakli (se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenţie !), panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) si Uchisar, Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul, vizitarea unui atelier de ceramică situat sub pamânt şi care se întinde pe o suprafaţă de 4000 m.p. Vizită la ieslea unde a vieţuit şi s-a nevoit Sfântul Ioan Rusul ; se va săvârşi acatistul Sfântului. Cazare în Urgup.

Ziua 7: Mic dejun. Plecare spre Istanbul pe traseul Aksaray - Ankara Istanbul. Cazare în Istanbul.

Ziua 8: Mic dejun. Tur Pietonal unde se vizitează: Coloana Încercuităridicată pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi cu cele 4 curţi interioare (fostă reşedinţă a sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontală a craniului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif si cel al lui Avraam, sabia Sfantului Ştefan cel Mare), Catedrala Sfânta Sofia (construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Basilica Cisterne, Moscheea Albastră, locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare în Istanbul.

Ziua 9: Mic dejun. Vizitarea Mănăstirii Izvorul Tămăduirii (locul în care Maica Domnului i-a descoperit Împăratului Leon apa Tămăduitoare), participare la Sfânta Liturghie la Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira – ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului. Deplasare la Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, la Patriarhia Ecumenică, şi Muzeul Chora. Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare în Istanbul.

Ziua 10: Mic dejun. Plecare spre România. Sosire la Constanta aproximativ orele 20.00 în funcţie de formalităţile vamale.

TARIF:
435 EURO/pers. cazare în cameră dublă,
grup minim 40 persoane


SUPLIMENT SINGLE: 120 EURO


SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 55 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.

Servicii asigurate :
- 9 nopti de cazare ,dupa cum urmeaza : 1 noapte de cazare in hotel de 3* in Canakkale cu mic dejun, 2 nopti de cazare in hotel de 4* in Kusadasi , cu 2 mic dejunuri si 2 cine incluse , 3 nopti cazare in hotel de 3* la Istanbul cu mic dejun,1 noapte in Pamukale in hotel de 3* cu mic dejun si 2 nopti in Urgup(sau in zona) in hotel de 3* cu mic dejun.
- ghid preot roman insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat

Servicii neincluse :
- excursiile optionale
- intrarile la obiectivele turistice si siturile arheologice
-taxele pentru ferry-boat(15euro)

ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 50 Euro/pers.

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

NOTĂ
- Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia.
- Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
AndreiasFiloteos on Wednesday 10 December 2014 - 20:10:17
comment: 0

Go to page  1 [2]

OFERTA PELERINAJE