Wednesday 10 December 2014

  PELERINAJ GRECIA-PATRA-CORINT- INSULA CORFU-27 MAI-02 IUNIE 2016

Pelerinaj in Grecia-Eghina-Patra-Korfu
Perioada 27 mai-02 iunie 2016


Ziua1- Plecare din Constanta orele 06:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Sofia-kulata-Promahonas-Sidirokastro.Cazare Sidirokastro

Ziua2-03 mai Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,Biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile Arhiepiscopul Tesalonicului,Biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb.Plecare spre Suroti pentru a ne inchina la mormantul Sf.Paisie Aghioritul(300 KM). Cazare- Paralia Katerini.

Ziua3- Mic dejun.Plecare spre Atena capitala statului elen cu oprire pe Valea Tembi la pestera unde s-a nevoit Sf.Mc.Paraschevi,ocrotitoarea si vindecatoarea celor cu probleme ocular.Sosire Atena-se va merge langa Acropole-Areopag, cu vizita la Parlament unde se poate vedea schimbarea garzii de catre evzoni Piata Omonia si Sintagma,Stadionul Olimpic etc.iar dupa acest tur al Atenei ne imbarcam pe ferry-boat-ul cu care ne vom deplasa pana in insula Eghina,aici vom vizita catedrala Sf.Ierarh Nectarie Taumaturgul si tot aici ne vom inchina sfintelor moaste ale sfantului Nectarie care savarsesc multe vindecari de cancer,de multe boli cumplite si neputinte omenesti.Cazare-Eghina

Ziua 4- Mic dejun. Plecare spre Patras,cu oprire la Canalul de Corint,vizita la pestera Sf.Cuv.Patapie din Loutraki,unde se afla moastele sale intregi si neputrezite(de aici,de la o inaltime de aprox. 1000 metri se poate vedea o panorama unica in lume) si odata ajunsi la Patras,al treilea oras ca marime din Grecia, intram in una dintre cele mai frumoase catedrale ale statului elen,catedrala Sf.Ap. Andrei unde se afla moastele celui intai chemat la apostolat,Sf.Ap.Andrei si crucea in forma de ,,X’’ pe care a fost rastignit sfantul apostol.Cazare Patra.

Ziua 5-Mic dejun.Parasim frumosul oras Patra si ne indreptam spre Igoumenitsa,pe un traseu montan foarte frumos,apoi trecere cu ferry-baot-ul in insula Corfu,unde vizitam catedrala Sfantul Spiridon,tot aici,langa racla sfintelor sale moaste intregi,se va citi acatistul sfantului si se vor face rugaciuni de dezlegare a pacatelor si a neputintelor noastre.De asemenea vom intra si in catedrala mitropolitana din insula Corfu,loc unde se afla sfintele moaste ale Sfintei Teodora Imparateasa.Cazare Korfu.

Ziua 6-Mic dejun.Plecare spre Salonic- în funcție de timpul avut la dispoziție oprire la Beria(Veria)-podiumul de unde a propovaduit Sf. Apostol Pavel invatatura crestina locuitorilor Cetății Bereea, odata al doilea oraș al Imperiului Macedonean).Cazare Sidirokastro.

Ziua 7-Mic dejun.Plecare spre Romania.

TARIF:
275 EURO/pers. cazare în cameră dubla
Grup minim 40 persoane
SUPLIMENT SINGLE: 90 EURO


SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 40 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 30 EURO/pers.

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar clasificat
- 6 nopţi cazare cu mic dejun în hoteluri 3* în camere duble (clasificare locală)
- 6 mic dejun
- Însoţitor de grup preot

SERVICII NEINCLUSE:
- Intrările la obiectivele turistice (aproximativ 3 euro la fiecare mănăstire din Complexul Meteora);
- Alte mese decât cele specificate in program;
- Feribot Pireu-Eghina-Pireu(insula Eghina)-30 euro
-Feribot Igoumenitza-Korfu-Igoumenitza-30 euro
- Asigurarea medicală;
- Asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, în valoare de 1,5% din costul pelerinajului, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

ACTE NECESARE: carte de identitate valabilă sau paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 100 Euro/pers.

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

NOTĂ
- Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.
- Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii

Persoane contact: Dragomir Genica
073.999273
AndreiasFiloteos on Wednesday 10 December 2014 - 20:05:57
comment: 0