Wednesday 10 December 2014

  PELERINAJ IN GRECIA-HRAMUL SF.IER.NECTARIE 06-11 NOV 2016

Pelerina in Grecia:Hramul Sf.Ier.Nectarie
06-11 nov 2016


Ziua.1-06 nov Plecare din Constanta orele 07:00 pe ruta Vama Veche-Varna-Sofia-Burgas-Ormenio-Xanthi(750 KM). Cazare- Xanthi.

Ziua2-07 nov Mic dejun,plecare spre Tesalonic.Sosire in cel de-al doilea oras ca marime din Grecia,Thesalonic, pentru a vizita catedrala Sf.Mare Mc.Dimitrie unde se afla moastele Sf. Dimitrie si locul unde a fost martirizat,Biserica Rotonda,cea mai veche biserica crestina din Grecia,cu hramul Sf. Gheorghe,catedrala Sf. Sofia cu moastele Sf.Vasile Arhiepiscopul Tesalonicului,Biserica Sf.Pantelimon cu icoana facatoare de minuni a Sf.Mare Mucenic Pantelimon,catedrala mitropolitana inchinata Sf.Grigore Palama.Manastirea Sf.Teodora unde se afla moastele Sf.Teodora si ale Sf.Cuv.David.Turnul Alb.Plecare spre Suroti pentru a ne inchina la mormantul Sf.Paisie Aghioritul(300 KM). Cazare- Paralia Katerini.

Ziua 3 -08 nov. Mic dejun.Plecare spre insula Evia cu oprire la manastirea Kato Xenia(loc unde se afla Braul Maicii Domnului)iar,apoi sosire la biserica Sf.Ioan Rusul( unde se afla moastele intregi ale Sf.Ioan Rusul),dupa aceea ne vom indrepta spre Atena-Pireu pentru imbarcarea pe feribotul de Eghina.Sosim pe insula Eghina si vizitam frumoasa catedrala inchinata Sfantului Ier.Nectarie Taumaturgul-marele vindecator si facator de minuni.Noaptea se poate participa la slujba de Priveghere. Cazare-Eghina

Ziua 4- 09 nov.Mic dejun.Participare la slujba de hram.Ne intoarcem in Atena capitala statului elen cu oprire la Acropole-Areopag loc unde a predicat Sf.Ap.Pavel atenienilor, cu vizita la Parlament unde se poate vedea schimbarea garzii de catre evzoni Piata Omonia si Sintagma,Stadionul Olimpic etc.Plecare spre Nea Makri ,loc unde se afla moastele intregi ale Sf.Efrem cel Nou- Cazare- Kalampaka.

Ziua 5-10 nov . Mic dejun. Se va vizita Complexul Monastic Meteora si anume principalele manastiri:Marea Meteora,Varlaam,Sf Stefan. Plecare spre Katerini cu oprire pe Valea Tembi la pestera unde s-a nevoit Sf.Mc.Paraschevi,ocrotitoarea si vindecatoarea celor cu probleme oculare(180 KM). Cazare- Paralia Katerini.

Ziua 6-11 nov . Mic dejun.Plecare spre Romania(1000 KM).
PRET : 195/ persoana.Pretul este calculate pentru minim 40 de persoane.
SUPLIMENT SINGLE: 70 EURO

SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 35 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.

Servicii asigurate :

- 5nopti de cazare ,dupa cum urmeaza
-5 mic dejun
- Preot ghid insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat

Servicii neincluse :

- intrarea la Marea Meteora si Varlaam( cate 3 euro fiecare)
-taxele pentru ferry-boat pentru Insulele Evia si Eghina+taxe locale (50euro)
-optional-serata greceasca(25 euro)
- asigurarea medical-se va calcula in functie de varsta
- asigurarea storno – facultativă (asigurare de anulare a călătoriei, în valoare de 1,5% din costul pelerinajului, se achită în lei la cursul zilei şi se încheie la semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turitice, în pachet cu asigurarea medicală de călătorie)

ACTE NECESARE: Carte de identitate valabilă sau paşaport valabil minim 6 luni de la întoarcerea în ţară.

AVANS MINIM: 50 Euro/pers.

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

NOTĂ
- Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Grecia.
- Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Persoane de contact:
Dragomir Genica

Telefon: 0723.999273
AndreiasFiloteos on Wednesday 10 December 2014 - 20:08:05
comment: 0