Wednesday 10 December 2014

  PELERINAJ- VECHIUL CONSTANTINOPOL-ISTANBUL

[center] [b]PELERINAJ LA ISTANBUL-VECHIUL BIZANTZIUA 1 – miercuri 13 apr: Plecare din Constanta la ora 22:30 de la baza vaporasului vis-à-vis de Gara pe traseul Constanta – Vama Veche – Varna – Burgas – Malko Tarnovo – Derekoy – Kirkalareli – Istanbul.

ZIUA 2 – joi,14 apr. Grupul ajunge la Constantinopol. Deplasare la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (locul în care Maica Domnului i-a descoperit Împăratului Leon apa Tămăduitoare), Patriarhia Ecumenică și Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului). Cazare în Istanbul.

ZIUA 3 – vineri 15 apr: Mic dejun. Se vizitează, Moscheea Suleymanie, unde se găsește mormântul lui Suleyman Magnificul, cel care a ridicat zidurile actuale ale Ierusalimului (sec.XVI) și Muzeul Chora. Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic. Cazare în Istanbul.

ZIUA 4 – sambata : Mic dejun. Istanbul - tur pietonal, se vizitează: Coloana Serpuita ridicată pe locul forumului lui Constantin,Palatul Topkapi cu cele 4 curţi interioare (fostă reşedinţă a sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontală a craniului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif si cel al lui Avraam, sabia Sfântului Ştefan cel Mare), Catedrala Sfânta Sofia (construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Basilica Cisterne, Moscheea Albastră, locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare în Istanbul.

ZIUA 5 – duminica 17 apr: Mic dejun. Participare la Sfanta Liturghie in Duminica a 5-a din Post la Biserica romaneasca Sf Mc.Paraschevi(ctitoria Sf.Constantin Brancoveanu) Plecare spre ţară, sosire în Constanta dupa miezul noptii.

TARIF:
180 EURO/pers. cazare în cameră dublă,
grup minim 40 persoane


SUPLIMENT SINGLE: 60 EURO


SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 – 34 pers. – tariful se majorează cu 25 EURO/pers.
- grup minim 35 – 39 pers. – tariful se majorează cu 15 EURO/pers.

SERVICII INCLUSE:
- transport cu autocar clasificat;
- 3 nopţi cazare în camere duble cu mic dejun hotel 3* (clasificare locală);
- însoţitor de grup preot

SERVICII NEINCLUSE:
- taxe intrări obiective (aprox. 60 euro/pers.);
- ghid local (aproximativ 7 Euro/pers.)
- asigurarea medicală;
- mese de pranz si cina
- croaziera pe Bosfor (aproximativ 7 Euro/ pers.)

ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

AVANS MINIM: 50 Euro/pers.

CONDIȚII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.NOTĂ
- Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
- Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Categoria hotelurilor este cea oficială pentru Turcia.
- Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.


AndreiasFiloteos on Wednesday 10 December 2014 - 20:11:28
comment: 0