TURCIA CAPADOCIA 21-30 OCTOMBRIE 2024

 Nazareth    17 Mar 2024
 Nici unul    Pelerinaje Religioase

E2B8063B_79A2_435B_A747_E438EBFE59C6.png

Program detaliat!

Program detaliat!
Ziua 1: Plecare din Constanta spre Istanbul pe ruta Constanta- Varna-Burgas-Derekoy-Istanbul.Cazare Istanbul.
Ziua 2: Mic dejun. Tur Pietonal unde se vizitează: Coloana Serpuita ridicată pe locul forumului lui Constantin, Palatul Topkapi cu cele 4 curţi interioare (fostă reşedinţă a sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: sabia Psalmistului David, Toiagul lui Moise, partea frontală a craniului şi mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, Turbanul lui Iosif si cel al lui Avraam, sabia lui Ştefan cel Mare), Catedrala Sfânta Sofia (construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Basilica Cisterne, Moscheea Albastră, locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II, Obeliscul Egiptean, Coloana Şerpuită, Coloana lui Constantin Porfirogenetul. Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid.
Cazare în Istanbul.
Ziua 3.Mic dejun.Biserica Izvorul Tamaduirii,Patriarhia Ecumenică -in mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este “Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă), Biserica Vlaherne (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelep, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul), Biserica Românească Sfânta Muceniţă Paraschevi (cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira – ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului). Cazare în Istanbul.

Ziua 4 Mic dejun. Plecare spre Cappadocia pe ruta Istanbul – Yalova–Ankara – Nevsehir – Urgup / Ortahisar. Cazare si cina in Urgup/Avanos.
Ziua 5: Mic dejun. Se vizitează: Muzeul în aer liber Goreme - muzeu în aer liber care adăposteşte manăstiri şi biserici paleocreştine săpate în tuf vulcanic, chilia în care a locuit Sfântul Vasile Cel Mare, oraşul subteran Kaymakli (se coboară pe galeriile oraşului la o adâncime de cca. 20 m. Vizitare nu este periculoasă însă necesită atenţie !), panorama Văii Gyuvercinlik (Valea Porumbeilor) si Uchisar, Chilia Sfântului Simeon Stâlpnicul, vizitarea unui atelier de ceramică situat sub pamânt şi care se întinde pe o suprafaţă de 4000 m.p. Vizită la ieslea unde a vieţuit şi s-a nevoit Sfântul Ioan Rusul ; se va săvârşi acatistul Sfântului. Cazare si cina în Urgup / Avanos.
Ziua 6: Mic dejun. Plecare spre Pamukale pe traseul Nevsehir - Konia– Pamukale. Cazare si cina în Pamukale.
Ziua 7: Mic dejun.Se vizitează Necropola si Cetatea Hierapolis. Se va urca la Biserica ridicată pe locul unde Sfântul Apostol Filip a fost martirizat dar şi presupusul mormânt al Apostolului, nou descoperit de arheologii turci. Se va cobori pe terasele calcaroase cu apă termală (fenomen unic in lume. Coborarea nu este periculoasa insă va necesita atentie!). Plecare catre Kusadasi.Cazare si cina în Kusadasi.
Ziua 8: Mic dejun. Se vizitează , Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului - în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic in anul 431), Casa si Izvoarele Maicii Domnului astazi biserica romano-catolica, ruinele bisericii ridicate de împăratul Iustinian şi mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină în Kusadasi.
Ziua 9: Mic dejun.Deplasare catre Canakale cu oprire la vestigiile vechilor ceteti Troia I – IX (inclusive Troia VII, cea descrisa de Homer).Trecere pe langa Izmir (vechea Smyrna, cetatea pastorita de Sf. Policarp). Cina si cazare Canakale.
Ziua 10: Mic dejun. Plecare spre România. Sosire in Romania aproximativ orele 20.00 în funcţie de formalităţile vamale.
PRET : 690 euro / persoana / loc in camera dubla.(min.40 pers)
Supliment single:300euro
Servicii asigurate :
- 9 nopti de cazare ,dupa cum urmeaza : 3 nopti de cazare in hotel de 3* in Istanbul cu mic dejun, 2 nopti de cazare in hotel de 4* in Avanos/Urgup cu mic dejun si cina ,1 noapte in Pamukale in hotel de 3* cu mic dejun si cina,2 nopti in Kusadasi in hotel de 4* cu mic dejun si cina si 1 noapte in Canakale cu mic dejun si cina.
- ghid preot roman insotitor pe toata durata excursiei.
- autocar modern , cu instalatie video si aer conditionat
- taxele pentru ferry-boat si drum
-ghizi locali
Servicii neincluse :
-croaziera pe Bosfor
-zbor cu balonul in Capadocia
- excursiile optionale
- intrarile la obiectivele turistice si siturile arheologice
NOTĂ:
Autoritătile vamale isi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintă suficientă incredere chiar dacă aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facută răspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea si de aceea este obligat să informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodată in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeste, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.Categoria hotelurilor este cea oficială pentru tarile vizitate .Compania aeriană(unde este cazul) îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.Așezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
CONDIȚII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din preţul pachetului de servicii se va pierde, dacă renunţarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice înainte de data plecării;
c.) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Categorie Pelerinaje