Program detaliat!
Program detaliat!Ziua 1- Plecare din Constanta la ora 06:00 de la vaporasul din zona garii CFR pe traseul Constanta - Varna -Burgas -Malko Tarnovo-Derekoy - Kirklareli
-Istanbul. Cazare Istanbul.
Ziua 2- Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie de hram la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construitã de imparatul Leon I Tracul, datoritã unei minuni pe care a trait-o când era soldat - inainte de a intra în cetate, Leon Marcelus a intâlnit un orb care I-a rugat sã-i dea apã de bäut si să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute in apropiere, unde se afla un izvor, si sã ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii si a început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelasi glas i-ar fi zis lui Leon cã va mosteni tronul impărätesc. Dupã ce a fost uns împărat, Leon a construit o bisericã inchinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor). Închinare în Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat multimii strânse in vremea impõratului Leon cel Întelept, când oragul era asediat si a läsat asupra lor Sf.Acoperământ), apoi În Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai inaltă autoritate canonică a lumii ortodoxe.Închinare la moastele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului loan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici se afla si "Coloana Flagelării", o bucata din coloana de care a fost legat lisus Hristos când soldatii romani I-au biciuit si I-au torturat. Alte două bucãti din aceastã coloanã se aflã in lerusalim si în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusã aici de către Sfânta Elena dupã pelerinajul fäcut in Tara Sfânta). Ne vom deplasa si în partea asiaticã, unde vom vizita cel mai înalt turn radio-TV din Europa, Turnul Camlica(49 etaje). Cazare in Istanbul.
Ziua 3- Mic dejun. Tur pietonal - se viziteazã: Catedrala Sfânta Sofia (prima bisericã de pe acest loc a fost construitã de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars intr-un incediu în anul 404. A fost reconstruitã de Teodosius Il in anul 415, dar a fost din nou distrusa in timpul Rascolei Nika din anul 532. Cladirea actualã a fost construitã de impäratul lustinian intre anii 532-537), Palatul Topkapi (regedinta sultanilor, actualul Muzeu National al Turciei, care adăposteste exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului loan Botezatorul, sabia lui §tefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construitã între anii 1609 - 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din
Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscutã si ca 'Palatul scufundat", datează din sec. VI, a fost construită ca cisternã de apã pentru a alimenta palatul imperial si clădirile inconjurätoare), locul fostului Hipodrom, unde acum se află:
Fântâna lui Wilhem II (numită si Fântâna germană, construitã in memoria celei de a doua vizite a impãratului german la Constantinopol si inauguarată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de împõratul Theodosius II, dateazā din anul 1490 Î.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis IIl), Coloana Serpuitã (este din bronz, a stat in fata Templului lui Apollo de la Delphi - Grecia. A fost ridicatã in memoria bătăliei de la Plateea din anul 479 i.Hr., in care cetãtile grecesti aliate i-au învins pe persii condusi de regel Xerxes I. În anul 326, impãratul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei la viitorul Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamănă cu un obelisc, doar că este făcutã din mai multe blocuri de piatră. Unele mărturii afirmã cã pe acelasi loc a existat o astfel de coloanã incă din sec. IV. Constantin al VII Porfirogenetul in anul 940 a acoperit coloana cu plãci de bronz aurit). Scurt popas in istoricul Bazar al lui Bayazid.
Cazare in Istanbul.
Ziua 4- Mic dejun. Plecare spre tară, sosire la Constanta în functie de traficul auto si formalitatile vamale.
PRET: 290 EURO/pers. cazare in camera dublã, grup minim 40 persoane
-SUPLIMENT SINGLE: 100 EURO
-Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj in camera dubla persoanelor care calatoresc singure.
Servicii asigurate :
- transport cu autocar clasificat;
- 3 nopti cazare în camere duble cu mic dejun hotel 3* (clasificare localã);
- insotitor/ghid preot
Servicii neincluse :
- taxe inträri obiective (aprox. 70 euro/pers., in functie de cursul de schimb);
- ghid local (aproximativ 10 Euro/pers., in functie de numarul de persoane)
- mese de pranz si cina
- croaziera pe Bosfor cu cina si program artistic(50 Euro/ pers., in functie de cursul de schimb)
- asigurarea medicalā
SUPLIMENT GRUP:
- grup minim 30 - 34 pers. - tariful se majoreazã cu 60 EURO/pers.
- grup minim 35 - 39 pers. - tariful se majorează cu 40 EURO/pers.
ACTE NECESARE: carte de identitate sau pasaport
AVANS MINIM: 100 Euro/pers.
CONDITII DE RETRAGERE:
a. ) Contravaloarea avansului din pretul pachetului de servicii se va pierde, dacã renuntarea se face in intervalul de pana la 21 zile calendaristice înainte de data plecării;
b.) 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 20-10 de zile calendaristice inainte de data plecării;
c.) 100% din pretul pachetului de servicii, dacã renuntarea se face într-un interval mai mic de 10 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
NOTA:
-Autoritãtile vamale isi rezervã dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezintã suficientã incredere chiar dacã aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facutã raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul isi asumã riscurile de a-i fi refuzatã intrarea si de aceea este obligat sã informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodatã in afara granitelor României, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
-Minorii trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele conditii pentru a fi lăsati sã iasă din tară: sã călătorească cu cel putin un adult insotitor; sã aibã asupra lor acordul ambilor părinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, în cazul în care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sã aibã cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontierã).
-Programul actiunii poate fi modificat de către conducatorul de grup, ca ordine de desfăgurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale. Categoria hotelurilor este cea oficialã pentru tarile vizitate - Compania aeriană(unde este cazul) isi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
-Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a modifica taxele de viza si taxele vamale(valabil pentru tarile care solicita viza de intrare)fara o notificare in prealabil.
-Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in functie de data
achitarii avansului si semnarii (intocmirii) contractului.
-Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
-Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
-Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.